Vrouwenwerk

“Schaamte sterft wanneer verhalen
gedeeld worden in veilige ruimtes.”

Ann Voscamp

Vrouwenwerk

“Schaamte sterft wanneer verhalen
gedeeld worden in veilige ruimtes.”

Ann Voscamp

Leiden in de liefde, voor vrouwen. 
zaterdag 21 september 2024

Zo binnen, zo buiten. Zo buiten, zo binnen. 
Annemiek Vogelaar en ik organiseren samen een dag om moedig te zijn. Deze dag staat in het teken van de reis van het kleine meisje naar de volwassen vrouw. Wie spreekt er werkelijk? We duiken in thema’s als volwassenwording en partnerrelaties, maar ook onlosmakelijk zelfliefde en seksualiteit. 

Bij Plek om de hoek in Den Haag. 
€150,- per persoon, exclusief BTW, inclusief lunch. 

 

Cirkel van het leven

Mijn vrouwencirkel heeft mij geholpen de oerkracht in mezelf (terug) te vinden. In deze beweeglijke tijd is er meer ruimte voor vrouwelijke energie dan ooit. Door het delen van mijn eigen verhaal en het luisteren naar de verhalen van andere vrouwen, leer(de) ik dat we er niet alleen voor staan in het leven: veel vrouwen strijden vaak dezelfde strijd. We delen verschillende verhalen, maar vinden vaak overeenkomsten in thema’s. We hebben onze stem (ooit) verloren, en durven niet (genoeg) te spreken over wat we diep van binnen verlangen. De stem die ons leert vanuit liefde te leven en niet uit angst. We houden onszelf vaak klein. Samen delen is samen helen. Dit wens ik iedere vrouw toe en daarom organiseer ik deze vrouwencirkels, waar we samen terugkeren naar de oerkracht van de vrouw. 

De vrouwencirkel bestaat uit ongeveer tien vrouwen. We komen samen in een yurt rondom het vuur (Agni) om elkaar te dragen. Een draagkracht die je omgeving misschien niet altijd voor je heeft. We maken tijd en ruimte voor jouw stem. We vieren samen het leven en elkaar. We strijden met elkaar en niet tegen elkaar. Samen afleren en leren. We creëren een veilige ruimte om je onveilig in te mogen voelen. Om je klein en groot in te voelen. Om elkaar te troosten, maar ook toe te juichen. Deze vier weekenden per jaar vallen samen met de seizoenen.
Lees verderop meer over de thema’s van de seizoenen.  

Agni

Agni is Sanskriet voor vuur. Het vuur van transformatie. We kiezen ervoor bewust te leven in plaats van ons te laten leiden door onze angsten. Daar ontstaat de vonk. We rennen niet meer weg voor wie we diep van binnen zijn, wat we meegemaakt hebben of wat we hebben gedaan. We verbranden deze oude overtuigingen tot as. Licht en helderheid worden geboren en we beginnen onszelf weer te herkennen: de oervrouw, de vrije vrouw.

Vrijdagavond steken we samen het vuur aan. We vertellen over wie we zijn, waarvoor je komt en wat je nodig hebt. We delen en helen samen. 

Zaterdagmiddag verzorg ik een activiteit. Deze verschilt per seizoen en is aangepast op wat er nodig is. Dit kan variëren van een wandeling tot ademwerk, maar ook yoga, systemische (familie)opstellingen, een ritueel of meditatie. In de avond vieren we het leven en onze lijven met muziek en/of dans. 

Zondagochtend is er tijd voor voordracht (in spraak of zang), welke aansluit bij het thema. We sluiten gezamenlijk af met een brunch en doven het vuur. 

Winter

We verlangen naar stilte, voeding en naar binnen keren.
De winter is het seizoen waar het minste (dag)licht straalt. Het is een periode van naar binnen keren. 
De natuur vraagt ons reserves op te bouwen, onszelf extra te voeden en veel te rusten. We hebben behoefte aan warmte.  

Data: 19, 20 en 21 januari 

Locatie: QKLQ 

Prijs: 495,- 

Lente

We verlangen naar ontwaken en beginnen.
De lente is vol van nieuwe energie en beloften. We stappen voorzichtig weer naar buiten. Niet te snel, niet te langzaam. Niet te zacht, niet te hard. De kleuren keren terug in buiten- en binnenwereld. 

Data: 19, 20 & 21 april

Locatie: de Wildernis

Prijs: 495,- 

Zomer

We verlangen naar dansen, verbinden en vieren.
De zomer brengt ons de langste dagen (veel daglicht). Het is een tijd van bloeien, vertrouwen in de buitenwereld, intuïtie en de laatste dingen aan het licht brengen. 

Data: 21, 22 en 23 juni 

Locatie: de Wildernis

Prijs: 495,- 

Herfst

We verlangen naar loslaten en storm.
In de herfst maken we de balans op van wat we geleerd hebben. We laten los wat oud is en ons niet meer past en maken we ruimte voor onszelf. We bereiden ons voor op de nacht. 

Data: 1, 2 en 3 november

Locatie: QKLQ 

Prijs: 495,- 

Praktisch

Wie? 
Voor alle vrouwen vanaf 21 jaar. Identificeer jij je als vrouw? Dan ben je uiteraard ook welkom. 

Wat?
Een fijne slaapplek op een echt bed in een yurt of tipi. Dekens en handdoeken zijn ter plaatse.
Catering volledig verzorgd:
– Zoetigheid en warme dranken op vrijdagavond
– Ontbijt, lunch, diner op zaterdag
– Brunch op zondag 
– Versnaperingen en (fris)dranken 
– Intake en aftercare met Fem (Zoom)
– In het winterweekend is er een sauna bij

Wanneer?

Het programma start op vrijdagavond om 19.30. Zorg dat je gegeten hebt. 
Na de brunch op zondag sluiten we af. Om uiterlijk 15.00 verlaten we de camping. 

Wat kost het? 
Deelname aan één weekend kost 495,- Wanneer je deelneemt aan alle seizoenen kost het 1750,-
Prijzen zijn exclusief BTW. 

Meenemen
– Kleding geschikt voor het seizoen.
Denk aan warme sokken en een trui in de herfst en de winter, en vergeet je bikini niet voor een dip in de zomer. 
– Een setje kleding waar jij je vrij in beweegt. 
– Wandelschoenen 
– Regenjas
– Sloffen of slippers

Zorg ten alle tijden goed voor jezelf. Neem je ruimte en durf te vragen.

Waar?
Bij de Wildernis in Wilp en in de winter QKLQ in Angeren.

Testimonials

Even doorvragen, niet bang om dat te raken wat schuurt. Fem stelt vragen vanuit oprechte interesse. Het is moeilijk om je afzijdig te houden als zij voordraagt of voorzingt. Een twijg, buigzaam en flexibel met haar wortels in vruchtbare grond. Speels doch streng wanneer je tussen je eigen muren probeert weg te glippen. Ik laat me graag door haar spiegelen.
Babiche Israel
Studio Pook
Fem biedt je de uitnodiging voor nieuwsgierigheid naar je eigen diepte. Haar aanwezigheid in veiligheid, haar (h)erkenning voor jouw proces is je bemoediging voor een vrije verkenning van je binnenwereld. Om zo jouw eigen wijsheid wakker te maken.
Sanne Witkamp
Communicatie bij de Groene Koepel
In de vrouwencirkel die we delen komen we samen om elkaar te zien, te horen en te bemoedigen. Fem is de verbindende factor. Haar inbreng, met vuur en rust, met liefde en wijsheid, maakt dat ik me geliefd en gezien voel. Zo is het bedoeld.
Marjolein Dekker
Docent bij de Passie